Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008
Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008
Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

ΣΚΟΥΠΙΔΟΧΑΡΤΗΣ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Οι Κατερινιώτες πετάμε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια μας και τα κάθε λογής μπάζα στα ρέματα του Πέλεκα και του Μαυρονερίου. Δείτε στο χάρτη (πατήστε στο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη")...

Μελλοντικός μας στόχος είναι η καταγραφή, όσο το δυνατόν, περισσότερων ανεξέλεγχτων χωματερών σε όλες τις γωνιές της Πιερίας.

 
Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008
Αυτοκίνητο και πόλη
Γράφει ο/η Κώστας Κανσουζίδης   

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ

 

            Το αυτοκίνητο ήρθε τον 20ο αιώνα για να δώσει απάντηση στην κοινή επιδίωξη της κοινωνίας που αφορά την ελεύθερη μετακίνηση, την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα και την ιδιωτικότητα. Πράγματι το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπηρετεί αυτές τις ανάγκες.

 Με το αυτοκίνητο επιλέγεται ελεύθερα ο χρόνος της μετακίνησης, η διαδρομή, οι συνοδοί. Το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς αλλά και αναψυχής, προέκταση της κατοικίας, εργαλείο για ατομική απόλαυση δημόσιων χώρων. Με το αυτοκίνητο η προσπέλαση του κόσμου γίνεται ιδιωτική υπόθεση.

Όμως αυτή η παντελής επικράτηση του ιδιωτικού αυτοκινήτου στους δρόμους των πόλεών μας μήπως πλέον δεν ικανοποιεί τις παραπάνω ανάγκες του ανθρώπου; Μήπως  το αυτοκίνητο δεν είναι το μοναδικό μέσο που εξασφαλίζει  ελεύθερη μετακίνηση, πρόσβαση και ιδιωτικότητα; Μήπως τα υπόλοιπα μέσα και τρόποι, όπως η δημόσια συγκοινωνία, το ποδήλατο και το περπάτημα, ως προς κάποιες μετακινήσεις τουλάχιστον, πλεονεκτούν του αυτοκινήτου, οι δε επιπτώσεις τους, σε σχέση με αυτές του αυτοκινήτου, είναι σχεδόν αμελητέες;

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

ΡΥΠΑΝΣΗ – ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

            Το ψηλό επίπεδο θορύβου και η ρύπανση του αέρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οφείλονται στο αυτοκίνητο. Στην πόλη οι ρύποι παράγονται σε μεγαλύτερες πυκνότητες, εγκλωβίζονται στους στενούς δρόμους και έρχονται σε επαφή με μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

            Οι στενοί δρόμοι, η ρύπανση, η αδυναμία εύρεσης χώρου για στάθμευση και άλλα τέτοια προβλήματα που τα γνωρίζουμε όλοι, οδηγούν πολλούς κατοίκους, που παραδοσιακά ζούσαν στα κέντρα, να τα εγκαταλείπουν και να εγκαθίστανται σε προάστια αραιής πυκνότητας προκαλώντας αύξηση του μήκους και του αριθμού των μετακινήσεων και επομένως αύξηση της παραγωγής ρύπων. Συγχρόνως, όσοι ζουν στα κέντρα, για να αποφεύγουν τα ατυχήματα, περπατούν λιγότερο και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ακόμη και για ελάχιστου μήκους μετακινήσεις.

            Πολλοί κάτοικοι της Κατερίνης δηλώνουν πρόθυμοι να μετακινηθούν με ποδήλατο, αισθάνονται όμως μεγάλη ανασφάλεια στους δρόμους της.

            Σε πολλές πόλεις, λόγω της ρύπανσης και της ανασφάλειας του δρόμου, το ποδήλατο, ο πιο φυσικός και ευγενέστερος τρόπος μετακίνησης, έχει εκτοπιστεί. Οι ανοικτοί δημόσιοι χώροι, που άλλοτε υπηρετούσαν τις ανθρώπινες σχέσεις, έχουν καταντήσει χώροι που αποφεύγονται. Οι δρόμοι γίνονται πεδίο επίδειξης, τόποι θωράκισης και υποτίμησης της αξίας της ζωής, αδιαφορίας για το περιβάλλον, υποταγής στο δίκαιο του ισχυρότερου.

            Ο μεγάλος αριθμός ατυχημάτων και το συνεπαγόμενο κλίμα ανασφάλειας που εκτοπίζει από το δρόμο ποδηλάτες, παιδιά, άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ηλικιωμένους, ακόμη και γυναίκες με τα καροτσάκια, η ρύπανση, ο θόρυβος και η παραμόρφωση του ανοικτού δημόσιου χώρου είναι προβλήματα που κατά σημαντικό ποσοστό οφείλονται στο αυτοκίνητο.

            Τα κολωνάκια που μπήκαν σε κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης, αυξάνουν  την ταχύτητα του αυτοκινήτου, διώχνουν όμως όλο και περισσότερο από τον δρόμο τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού.

            Η εφαρμογή αυτού του μέτρου δείχνει καθαρά την πολιτική του Δήμου Κατερίνης.

 

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

            Το σημερινό πλαίσιο σαν ξεκίνημα για εφαρμογή πολιτικών ευαισθητοποίησης δεν είναι το καταλληλότερο. Οι εθνικές κυβερνήσεις είναι εκτεθειμένες από τις αντίθετες πολιτικές που συστηματικά ακολούθησαν και που οδήγησαν στην κατάχρηση του αυτοκινήτου. Ο διαφημιστικός καταιγισμός υπέρ του αυτοκινήτου είναι κυρίαρχος και προβάλλει εκείνες τις επιδόσεις που είναι υπεύθυνες για τις εκατόμβες των θυμάτων και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

            Το αυτοκίνητο αντιμετωπίζεται ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, κίνητρο για μεγάλα τεχνικά έργα και φορολογική ευκαιρία για την μείωση των ελλειμμάτων των κρατικών προϋπολογισμών. Υποτιμάται ότι το αυτοκίνητο είναι συγχρόνως η πιο σημαντική αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του θορύβου και των ατυχημάτων. Κανείς δεν αγνοεί πραγματικά τις επιπτώσεις του αυτοκινήτου. Όμως όλοι προτιμούν να τις παραβλέπουν.

            Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι προσβάλλουν όλους. Όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου νομίζει ότι τους αφήνει πίσω του. Ακόμη και ως προς τα ατυχήματα πιστεύει ότι συμβαίνουν μόνο στους άλλους.

 

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

            Φυσικά θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία των οχημάτων και της διαχείρισης της κυκλοφορίας, ωστόσο η παραπάνω διαπίστωση θα παραμείνει.

            Μπορούμε να φανταστούμε  μια κοινωνία, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν ένα μεγάλο αυτοκίνητο για τα ταξίδια τους, ένα για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη, ένα 4χ4 για εκτός δρόμου διαδρομές και συγχρόνως δρόμους για να κινηθούν χωρίς δυσκολία, δικό τους χώρο στάθμευσης στην κατοικία τους, να πηγαίνουν όπου θέλουν και να τους περιμένει χώρος στάθμευσης;

            Προφανώς πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί.

            Όσο λοιπόν και να βελτιωθεί η τεχνολογία των αυτοκινήτων, πρέπει οι πολίτες ν’ αλλάξουν συνήθειες και συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή, με επανακαθορισμό της κλίμακας αξιών και χάραξη νέων στόχων.

            Από τα παραπάνω επίσης φαίνεται ότι το αυτοκίνητο αποτελεί τον κύριο αντίπαλο για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης κινητικότητας.

            Μια που αυτό τον καιρό επανακαθορίζεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης Κατερίνης, θα επανέλθουμε με πρόταση δημιουργίας ποδηλατοδρόμων.

 

Άρθρο του Κώστα Κανσουζίδη, μέλους των Φίλων του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008 (από σχετικό βιβλίο του Θάνου Βλαστού, Αν. καθηγητή Ε.Μ.Π.)

Τελευταία ανανέωση ( 13.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008
 

ΘΕΜΑΤΑ

 olibos.jpg
 peleka.jpg
 podhlato.JPG
 platanodasos.jpg
 
 
 
Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008 Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008